6 juni 2015

Bilder som representation för en dag

Denna nationaldag är det nog tre saker som står ut. Nämligen skogen, Lekland och fantastisk kväll. Man kan knappt fatta hur en dag kan börja med ösregn som gjorde att vi visserligen var på Mariebergsskogen en snabbis men ganska snabbt hoppade över nationaldagsfirandet där för att dra vidare mot lunch på pizza hut och senare 1,5 timme på Leos Lekland. På kvällen sken istället solen som den underbaraste sommarkväll! Fantastiskt hur snabbt vädret kan växla i detta land! Dessutom har jag och Jack haft två långa, härliga promenader i skogen och hela familjen avslutade med att grilla i strålande, värmande sol. Jag kunde inte ens förmå mig att gå in för att det var så ljuvligt!
                              
Jag måste ge en eloge till Pizza Hut som var smarta nog att ge barnen en underhållningsmeny under det att man skulle vänta på maten. För John är den stunden väldigt svår eftersom det är trist att sitta still och han blir gärna att springa runt. Här fick han något att måla på och roliga kritor som gått och väl underhöll honom tills maten kom. Leos lekland är nyöppnad i Karlstad så där var det första gången vi var. Jag tyckte nästan allt var bättre än på Leklandet på Nöjesfabriken.

Det första märkte man direkt man kom in i Leklandet. Parkeringen var helt full när vi kom men ljudnivån var inte alls så hög och burkig som på Nöjes. Det fanns även många fler rutschkanor och man kunde klättra runt mer eftersom nästan alla delar var förbundna med varandra. Cykeldelen var även den mycket bättre då den på Nöjes är smal och trång och det inte går att mötas där. Sist klämde John fingrarna där när ett annat barn krockade med Johns styre. På Leos kunde man cykla runt och lätt mötas. För de minsta fanns det ett helt land med små rutschkanor, kuddar och allt möjligt kul. Sedan var hela temat djungel så det fanns apor, elefanter, lejon osv överallt. Mycket tilltalande lekmiljö. Underbart fräscha toaletter! Lite dyrare dock men det var det tamigtusan värt! John ville absolut inte gå hem trots att han var helt slut! Fick muta ut honom med ett chokladägg! Det var många barn där men det märktes faktiskt inte förrän man försökte stå i någon kö. Japp! Borde få gratis inträde för det här inlägget men det får jag alltså inte!
Trötta blev vi nog alla och det var mycket mysigt att sätta sig i solen när man kom hem. Bilden nere säger väl en hel del om hur jag vill att sommaren blir. Det vill säga varma dagar och mysiga, myggfria kvällar. In my dreams antagligen!

Inga kommentarer: