23 april 2015

Testing testing

Solen börjar verkligen bli varm nu. Och i och med det är det också dags att börja tänka på solskydd. Är man som jag har man lätt ångest på grund av alla kemikalier man ska smeta på sin unge hela sommaren i form av solskyddskrämer. Förra sommaren kändes brännskador och eventuell framtida cancer som ett större hot. I år blev jag tipsat om märket Eco Cosmetics. Så här kan man läsa om produkter på Bodystores hemsida:

  • Eco Cosmetics kännetecken: Erbjuder den första CO2-neutrala hudvårdsserien. 100% av ingredienserna är av naturligt ursprung och nedbrytbara inom 24 timmar. De flesta produkterna är helt veganska. Produkterna är fria från syntetiska tillsatser, dofter, konserveringsmedel, PEG, SLS och parabener. Ej testade på djur (varken råvara eller slutprodukt). Fria från paraffiner, silikoner och mineraloljor. Inga genetiskt modifierade ämnen (GMO). Ingen nanoteknologi.
Låter helt kanon tycker jag så jag köpte solkräm, duschkräm, handkräm och ett lipbalm på en och samma gång. Duschade nyss med duschkrämen och den luktar åtminstone både fräscht och mer naturligt än andra produkter. Tydligen lägger sig solkrämen ovanpå huden och skapar på så vis ett filter till skillnad från den "vanliga" solkrämen som går in, stannar kvar och såklart sprider sig i kroppen. Nu är det bara upp till bevis. 
                                        


Inga kommentarer: