3 april 2015

Långfredag

Denna påsk började verkligen så bra som en påsk bara kan. Vädret strålade. Barnet strålade. Vi var väl som vanligt men ändå. John hade en fantastisk morgon då han sprang runt helt näck (detta är barnet som vägrar sova utan ens strumpor annars så det går utanför hans ram) och lekte med nya bilar som farmor och farfar hade skickat som påskpresent. Så sprudlande och glad. Finfina frukosten började dagen och jag tog mig ett jumping-pass på förmiddagen. Eftersom vi städade/tog morgonen som den kom blev hundpromenad och lunch att krocka lite. Eftersom alla kiosker och restauranger förutom pizzerior är stängda en röd dag som denna så köpte vi med sallader och kall korv med bröd (John äter aldrig sina korvar varma i alla fall) till barnet och så gav vi oss ut i en bit skog som vi inte besöker så ofta. Väl där insåg vi att det inte alls var så varmt ute som vi trott här hemma där solen stekte mot en vägg. Alltså huttrade vi en hel del och lunchen blev avklarad rätt så snabbt. Svettas in våren. Inget för oss. Dock steg värmen rätt bra på efterföljande promenad. Vi hann även med storhandling inför helgen och kaffe ute på baksidan. I solen. Där det var riktigt varmt.
                                             
Klockan tre var vi hembjudna till fina familjen Gartman. Där vankades det underbar mat där Mia, trots ångest, fått till världens godaste vegetariska paj. Recept på den kommer att avkrävas. Fick även en underbar efterrätt och till slut lekte även barnen helt själva utan vår inblandning. Underbar eftermiddag/kväll.
                 
 
Strax före halv åtta var alla barnen trötta och det var dags att ge sig av hemåt. John bröt ihop totalt, som han brukar vid övertrötthet. Med bryta ihop menar jag skrika, kasta sig, vägra allt. Det löste sig dock och vi kom hem, fick honom i säng, aktiverade hunden och nu är det dags för ett glas vin och soffhäng. Du påsklovet, du visar dig från din bästa sida och lovar mycket du!

2 kommentarer:

livet på myra sa...

Vilken härlig dag! Du får gärna dela med dig av receptet sen,är sugen på lite veg alternativ.
Kram

Maria Gartman sa...

Wow, vilken recension. Nu blir jag superlycklig även om det nog var mer tur än skicklighet! :) Utgick från ett recept och la sen till och drog ifrån efter eget tycke och smak. Delar gärna av mig av det såklart!! *somnar lycklig*