24 februari 2015

Slutkörd hund

Dagen i dag började med inplanerat veterinärbesök för Jack. Ett besök han hatade från första stund eftersom han är en lättskrämd en och redan reste ragg av rädsla i dörren på vägen in. Men det var tvunget att göras eftersom han visat symtom på ryggvärk ett längre tag. Speciellt efter långpromenader men ibland haltar han också efter att han legat stilla. Det blev lugnande sprutor och röntgen men de hittade inga stora fel. Höftkulor som inte verkade ligga riktigt som de ska plus hans konstiga gång och att han har en väldigt lång kropp kan vara förklaringen. "Förkladd tax" trodde veterinären på. Vi har i alla fall fått antiinflammatoriska tabletter och en telefontid om sju dagar då en ortoped ska ha tittat på bilderna och vi ska se om symtomen blivit bättre. Jack har varit supertrött hela dagen och vägrade prompt gå med mig och John ut på promenad på eftermiddagen. Har en misstanke om att det snöblandade regnet hade en roll i den vägran också.
                              
När jag hämtat John, som fått hänga med pappa på jobbet under tiden, åkte vi hem till kompis Emma och barnen lekte några timmar medan mammorna fikade. Därefter hämtade vi Calle och Jack och åkte hem för lunch. Vilade och pusslade, tog en promenad (den Jack vägrade hänga med på) till bibblan och hämtade Jacks medicin. John har lite svårt att skilja på bensin och medicin. När vi tankade bilen så fick den medicin och vi försökte förklara att det var bensin som bilen fick. Lite senare. på apoteket, ville John bära Jacks bensin. Ja, det är inte lätt det där. Dessutom är ju medicin rätt svårt att säga överlag.
                                    
Nu kollar vi på varsin dator plus tv:n medan den slutkörda hunden sover bredvid. När pappan i familjen kommer hem ska jag åka in till stan och hänga med en kompis och hennes familj. Sportlov, fina grejer det.
 

Inga kommentarer: