26 juni 2014

Semsterkoma

Ujuj, det är hårt att semestra med barn. Det var fullt ös på sommarlandet vill jag lova! Både stora och små var fullständigt slut efter den dagen. Första natten sov jag också väldigt dåligt (det där med att inte vara hemma och så vidare) så väl hemma blev det som att luften totalt gick ur! Men det var det värt, för oj vad roligt vi har haft! Leksand är en otroligt vacker stad (?) och hela den sidan av Dalarna (Leksand, Rättvik, Mora) är ju otroligt fint. Leksands sommarland passar utmärkt för små barn men har även mycket roligt för större barn OCH vuxna. Dock ska man inte åka dit som lite äldre om man inte gillar aktiviteter som klätterväggar, gokart, häftiga linbanor och vattenrutschkanor osv. Det är ingen nöjespark. Nästa år tror jag vi tar oss en tur igen men med Tomteland som mål. Siljanbadets camping var också mycket bra. De hade en väldigt vacker och långgrund badplats som låg i en direkt anslutning till mycket bra lekpark och minigolfbana. Mycket billigare att bo där och ha cirka två mil till Sommarlandet än att ha gångavstånd från den campingen som ligger precis bredvid.

Vacker vy från stranden på Campingen. Jag tyckte det var kallt både i luften och vattnet men John skulle minsann bada. En badkruka kan man inte beskylla honom för att vara i alla fall!
               


Lekparken på campingen.
                         

                                         Även vuxna kan ha roligt i lekparker....
                         

.....eller på sommarland.
                       

Klappa små söta lamm kunde man också göra.
                       

Och åka roliga karuseller.
                       

Som sagt, rädd för vatten är han i alla fall inte.
                       

2 kommentarer:

livet på myra sa...

Vilken härlig semester ni verkat haft. Visst är det fint runt siljan, vi åkte runt i dalarna när vi va där på semester för ett antal år sen. Va bla i Rättvik, Mora. Då besökte vi också tomteland och åkte upp för gesunda berg. Sen finns också Orsa björnpark i närheten, finns mycket i dalarna tycker jag och inga direkta avstånd heller. Bra tips på camping, bokade ni långt i förväg?
Kram

Emma sa...

Ja superfint! Mycket att göra där. Björnparken tar vi om något år ytterligare. :) vi bokade inte så väldigt långt i förväg. Ett par veckor. Tror den campingen var bra utgångspunkt till alla de aktiviteterna. Blir de ännu lite större eller man gillar historia finns ju falu gruvmuseum också. Det gillade jag. Finns massor i Sälen också ju på sommaren. Kram