30 juni 2014

Semester på hemmaplan

Precis som min vän Maria vill jag lista några aktiviteter eller platser som jag vill besöka här på hemmaplan under semestern. Små treåringar blir lätt rastlösa av att bara sitta hemma. Mammor med för den delen så ut måste vi.

Så den här sommaren vill jag:


Åka åtminstone en av de fina båtbussturerna på Vänern.

Äta glass på Mormors glasscafe' i Lysvik och gärna äta lunchen på Diner 45 i Stöpafors i samma åktur.


Plocka jordgubbar på Ängebäcks självplockning.

Ta en fika på Edeby ekocafe. Ett café som ligger ute på landet i en hembygdsgård. Allt fika är hembakat och ekologiskt och man fikar på en stor gräsyta där barnsben kan springa omkring. Efteråt kan man leka i lekparken intill.

Besöka Gamla kraftstationen i Deje. Där kan man också ta en fika och titta på diverse konst.

Åka med Sunnetåget som är helt gratis. Ofta är tåget sponsrat av till exempel vattenlandet (billigare inträde) och det pågår något jippo på torget i Sunne samtidigt. Alltid sista helgen i månaden och jag ska försöka få plats till nästa resa.

Ta minst en tur med tåget Conrad Höök i Mariebergsskogen. Ett litet rundturståg. Skulle också vilja gå trollvandringen. 

Besöka Alsters Herrgård där jag inte varit sedan förra sommaren.

Ta ordentliga loppisrundor.

Eftersom jag räknar med att denna sommar kommer att regna bort planerar jag även för leklandet, badhuset i Karlstad och vi får heller inte glömma att vi har tre gratisbiljetter till Bamse-teatern, också den i Mariebergsskogen.

Får väl se vad vi kan bocka av i slutet av sommaren. I morgon har vi inga planer så beroende på vädret tänkte jag ta mig an något av dessa äventyr!

7 kommentarer:

Anna sa...

Äta glass på Mormors glasscafe' i Lysvik kan verkligen rekommenderas!

Emma sa...

Mamm....det ser ju så mumsigt ut!!

Maria Norlin sa...

Åh, vilken härlig lista! Lysvik och Stöpafors måste vi lägga till på vår lista! Sunnetåget bokade vi i lördags, men det bara regnade. Nytt försök framöver..!
Vad är Bamse-teatern för nåt?

cojja sa...

Vi ska också gå på Bamse har vi tänkt :-)

Emma sa...

Maria: jag ska boka till slutet av juli. Ni kanske gör ett nytt försök? Bamse- teatern spelar de i mariebergsskogen. John vann tre biljetter på barnmässan! Hämtat ut dem idag och vi ska gå den 23:e. Ni kanske vill med. 100 kr tror jag det kostar.

Cojja: kul! När ska ni gå.

Kram

livet på myra sa...

Och ett besök till oss också! 😊 har denna v och två till innan jag börjar jobba igen. Kram

Emma sa...

Ja, såklart jess! Nästa vecka åker vi bort hela veckan. Veckan efter det kan vi mån, tisd., torsd. Kanske kan få till något då? Kramar