1 juni 2014

Hej hej sommar!

Första juni kom och bjöd på strålande sommarväder. Vi begav oss till Rottneros park i Sunne tillsammans med Johns förskolevän, Emma, samt föräldrar. Parken är ett underbart ställe att tillbringa en dag tillsammans med barn på. Det finns flera olika lekparker, klätterställningar och kanor. Hoppbollar, linbanor och piratskepp. Många timmars lek kan man ägna sig åt i Rottneros Park. Dessutom kan man välja att köpa lunch och fika där eller ta med sig en egen kylbag. Då får man låna en skrinda att dra alltsammans i. Det finns även en badstrand med grillmöjligheter och fina fontäner, blommor och statyer att kika på (nej, jag är inte sponsrad!!).

Vackra blommor i olika färger. Någon rhododendro-sort?

Bilbanor fanns också och för en tia kunde man åka några minuter. Tror faktiskt det stora barnet på bilden hade roligast!
I skrindan kan man dra en picknick-korg, eller en vän. Vi hade också med oss Jack. Ännu en dag med miljöträning som gick riktigt bra. Duktig vovve vi har! Vi träffade en foxterrier och saknade efter Kenneth blossade upp. Trots att jag vet att vi nog inte kunnat genomföra den här dagen om han hade varit kvar i livet.
Jag tror att både stora och små hade en riktigt rolig dag. När parken stängde vid tre var både barn, hund och föräldrar väldigt trötta, varma, glada, och nöjda efter en mycket bra dag!

Hemma målade jag trappen en gång till. Bara en gång kvar nu och sedan dags att lägga mattan. Jag ska försöka göra det själv också. Spännande! I morgon är jobbdag igen! Kan nästan inte fatta det. Trodde semestern redan börjat med tanke på de härliga dagar vi har haft!!

4 kommentarer:

livet på myra sa...

Vilken härlig dag ni verkar haft! Det får nog bli en tur till parken nån gång under sommaren! Brukar ju vara så att det som finns i närheten utnyttjar man inte men ska försöka ändra på det! :-)
Kram

livet på myra sa...

En nyfiken fråga,varför ska ni lägga matta i trappen o inte behålla den målad? :-)

Emma sa...

Hihi! Ni ska gå till Rottneros nu när det ej är högsäsong plus kostar 20 kr mi dre än juli.Det är enklare att lägga matta eftersom matta redan ligger och trappsteget är urskuret. Svårt att fixa då hela steget spricker när vi försökte ta bort listen framför. Plus att trappan blir halkig då. Ska bara lägga matta i steget och ej i hela trappan. Som det är nu fast med grå matta.:) Hade ändå velat ha en liten mattbit på om vi målat hela steget pgs halkrisk. Har inte målat under mattan.

livet på myra sa...

Aha! :-)