28 mars 2014

Första vännerna

En sak som är fint med förskolan är att man träffar sina första vänner där. John går i en 1-5 grupp och jag är verkligen nöjd med den. Det är en livlig grupp som säkert kräver sitt av fröknarna men samtidigt är det en sammansvetsad barngrupp där de stora tar hand om de små. Det verkar åtminstone som att alla leker bra tillsammans, både stora och små. John har en av sina favoriter bland 5-åringarna. En som han kan se upp till och lära sig av. Så finns det en liten grupp i gruppen där alla är mellan 2 och 3 år. Det är där John redan börjar knyta sina första vänskapsband. Band som kanske, eller kanske inte varar livet ut. John rabblar ibland sig och sina bästisars namn som en ramsa "emmawilliamochjohn". Dessa namn hör ihop för honom. En liknande ramsa är ju "mammapappajohnochjack". Namn som hör ihop.

I dag hade vi mammor ordnat en lekdate för Emma och John för att de skulle få hänga lite utanför förskolevärlden. Och det märktes verkligen hur nära varandra de är eftersom de umgås så naturligt och otvunget. De upprepade det den andra sa och gjorde eller så snodde de saker av varandra helt skoningslöst! Ibland sprang de ikapp eller berättade något viktigt för varandra. Eller kastade sand!
Dessa första vänner som alltid kommer att ligga som en grund till de vänner man skapar senare i livet. Kanske finns det fortfarande en "emmawilliamochjohn"-ramsa i framtiden.

Inga kommentarer: