18 december 2009

Kan man tacka nej till jobb?

I dag, sista riktiga arbetsdagen då jag lämnade in min dator, blev jag erbjuden 60 % jobb nästa termin. Engelska och arbete med vuxna som ska läsa upp sina betyg. Lite lite tid och engelska är inte mitt ämne egentligen. Men ett jobb är ett jobb. Och tänk om jag blir arbetslös och ångrar mig om jag tackat nej i väntan på att "tänk om" sker? Kommer jag ångra mig bittert då? Men är det rätt att hoppa in i något som man egentligen inte har behörighet för?
Är det rätt att tacka nej till jobb när så många går arbetslösa? Ska jag chansa? Vad ska jag i så fall chansa på? I-landsproblem???

Well, jag får trotsa kylan, gå ut med hundarna, proppa öronen fulla med bomull som bot mot makens snarkningar och sova på saken. Helt enkelt! Säger som min elev G: "I don´t know"!!

1 kommentar:

Anna Larsson sa...

Detta tycker inte jag är något Ilandsproblem alls! Detta är ju riktigt jobbigt och viktigt på allvar, som påverkar ditt liv och din framtid! Jag förstår verkligen din ångest, jobbigt när man inte vet vad som komma skall. Jag hoppas att det löser sig på bästa vis för dig iaf!

Ps. Hoppas du får sova också. Ds