7 maj 2009

Saker att göra in-case-of arbetslöshet

  • Läsa alla olästa böcker som samlar damm i bokhyllan.
  • Ta upp gamla intressen, som att göra smycken.
  • Bli värsta bullmamman som bakar bröd och bullar varje dag.
  • Skriva en bok.
  • Bli agility-mästare.
  • Sträcktitta på bra tv-serieboxar såsom Buffy och Angel.
  • öppna kondis (här kommer bullmamman väl till pass).
  • Läsa alla intressanta kurser och få högsta betyg.

Eller så ordnar det sig helt enkelt...

5 kommentarer:

Ylva sa...

Hej kära vän!

Just idag är jag inte rätt person att prata med om arbetslöshet, ifall man inte vill höra gnäll vill säga. Arbetslösheten TÄR på en vill jag lova. Och ingen ljusning synes än på mkt länge heller ju.
Fast visst har du rätt, om man är av rätta virket, vilket vi självklart är, så tvingar det fram ruskigt mycket kreativitet i slutändan.... tror jag....

Emma sa...

Jag skulle gärna träffa någon som är i samma sits som jag (eller värre) för en riktig gnällkväll. Usch vad skönt det skulle vara..att bara få gnälla gnälla gnälla!! För om jag inte finner något nytt jobb till hösten joinar jag dig i arbetssökandet.

Inte skoj!

Massa kramar

Jenny sa...

Hej gumman! Men.. vad tråkigt att höra, vad händer med ditt nuvarande jobb? Du kommer fixa det, ändra får du ett nytt jobb eller så kommer du fixa en tids arbetslöshet, det är ju du. Men jag förstår att det känns asjobbigt. Ta hand om dig. Kramar.

Anna sa...

Att vara arbetslös är skönt - en period men tillslut blir man helt galen. Jag fastnade i ältandet och fick inte för mig att göra ett endaste dugg. Nu ångrar jag att jag inte tog vara på tiden. Ska kanske också göra en sån lista som du har? ifall att jag hamnar där igen?
Hoppas att det löser sig för dig!!
Kram!

Emma sa...

Jenny: jag jobbar för folkuniversitetet som migrationsverket köper SFI-tjänsten av. Den här gången bjöd de inte lågt nog så någon annan bjöd under och vann hela uppdraget. Alla vi lärare som har SFI är nu arbetslösa från 1 juli. Men jag ska göra allt jag kan för att inte gå arbetslös! Tack gumma!! Och kram!!

Anna: Jag är inte bra på arbetslöshet, knappt bra på semester. 4 v ledighet var mer än nog för mig! Men jag ska kämpa för att få ett nytt jobb..vad som helst! Ja, gör en lista! Det är ju kul att göra listor om inte annat! :-) Kram kram