3 april 2009

Big Brother

Efter en härlig hockeyfinal med vinst för Färjestad och en B-film sitter man med sitt röda, lite misslyckat-köp-vin och zappar. Sova eller inte sova. Så, som en blixt från en nostalgisk himmel dyker gamla avsnitt av Big Brother upp. Jag kan inte slita mig. Det var ju så underbart. Det var något speciellt med ett rum fyllt av individer som tillsammans skapade en pinsamt härlig härdsmälta av dumma kommentarer, overkliga danser, sjuka tävlingar och en massa massa intriger och pinsamheter. Det konstiga med sådana här nostalgiprogram är att de också väcker en massa andra nostalgiska känslor. Inte minst en tid av oansvar minns jag. I början av de tjugo kunde man sitta hela dagarna och titta på live-sändningarna av Big Brother utan att skämmas det minsta. En tid av goa, mysiga tjejkvällar då vi bänkade oss i samförstånd för att se vad Carolina Gynning gjort sedan igår kväll minns jag också. Och jag minns den tiden med ett rosa, nostalgiskt skimmer. Tänk så mycket lite kvällstrött zappande kan väcka.

Att jag numera sitter i samma buss dagligen som en av de mindre förstådda och uppskattade deltagarna av Big Brother gör inte upplevelsen av henne på tv mindre nostalgisk. Men ja, hon är gapig på riktigt!!

Det ryktas om att eftersom kanal 9 börjat sända repriser av Big Brother så skulle det kunna bana väg för att en ny säsong är i antogande. Och mitt lite mer vuxna jag kommer såklart att bänka mig i sådana fall.

Baren och den där såpan då par fick åka till en singelö var också rätt lyckade program för oss som gillar att titta på då andra människor gör bort sig litegranna!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Följde aldrig det där jag...

/Anna Larsson

Anna sa...

Åh, mer Big Brother! Jag älskar dokusåpor. Jag var för övrigt nära att komma med 2005 tror jag. Eller 2006. Äsch, skitsamma. Det var det året hon Jessica vann i alla fall. Skulle aldrig fall mig in att vara med nu men då tyckte jag att det var en bra idé :)

Jenny sa...

Åh gud, dokusåpor är bara bäst... vill också titta på big brother. Som sagt var, alltid kul med människor som gör bort sig. Puss och Kram

Emma B sa...

Anna: Va!! Hur nära då? Var du på intervjuer och så?? Du kunde nästan ha varit min idol nu alltså! :-) Men så blev det Carolina Gynning istället! Haha!!

Jenny: Visst är det kul! De får liksom...skylla sig själva! :-)

Anna sa...

Jag var så nära att jag var i Stockholm och fick fylla i en massa papper, bli intervjuad och sådana saker. Det var...eh...en upplevelse!

Emma B sa...

ojojoj! DET förstår jag! Vad hindrade dig? Eller var det storebror som satte käppar i vägen?